Pag… koliko samo jednostavnosti stane u jedno ime, ali… to nije samo grad… to je puno, puno više od samog grada.

Upravo taj istančano zavučeni, tirkizno plavi sjevernodalmatinski otok

kamenog karaktera i čarobne osobnosti pruža neizmjeran spektar boja, mirisa i okusa.  te na jedan neodoljivo profinjeni način ispisuje stranice povijesti dugi niz stoljeća.

Ništa veliko, a ni puno, a dovoljno da upotpuni dan, mjesec, godinu…svima onima koji ga osjećaju svojim i onima koji ponekad odluče zaviriti u prostranstvo otoka i otočića, a on im se tako elegantno predstavlja i nježno uvlači u srce.

Tako poseban da nikoga, koga put nanese na stoljetno tlo protkano nitima čipke, ne ostavlja ravnodušnim. Tamo gdje kopno ljubi more, a Velebit se uzdiže na kraju stane pregršt ljubavi prema tradiciji otoka koja uvijek iznova tumači svojim starosjediocima, onima koji su to postali, onima koji će postati, a i onima koji čeznu da budu dio i bura i bonaca njegovih uvala.

Pag je grad koji nudi sačuvane spomenike kulture, gastronomske specijalitete i posve drugačiju prirodu s kamenim čarolijama. Na prvi pogled otok Pag je kamenit, surov, obrubljen nebesko plavim morem, smješten pod krilom Velebita. Često ga se naziva „otokom kamena” ili „Mjesečevim otokom” zbog površine koja pruža pomalo nesvakidašnji pejzaž kamena s toliko različitih oblika kakve samo priroda može napraviti i zauzeti toliku otočnu površinu.

Otok Pag je jedan od najsunčanijih otoka na Jadranu s preko 2.500 sunčanih sati godišnje. Između više od tisuću jadranskih otoka, Pag je posve drugačiji od ostalih; ispod kamenog oklopa krije se stoljećima stvarano bogatstvo ruku vrijednih otočana koji su se uvijek morali truditi da bi nešto stvorili. Zato ga vrijedi posjetiti, otkriti njegova toliko različita lica i uživati u njima.

gdpr-image
Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg korisničkog iskustva. Korištenjem ove web stranice prihvaćate naša Pravila zaštite podataka.